Pakjira Original Thaise Massage

Voetreflexmassages

Reflextherapie

Massage kent vele vormen. Er wordt afhankelijk van de klacht gekozen voor een specifieke behandeling.

Emoties hebben de gewoonte zich vast te zetten in de vorm van spierspanningen.

Massage maakt los en vrij, werkt preventief en is heilzaam voor lichaam en geest.

Naast de zones op de voeten, bestaan er ook zones op de rug, de handen, het gezicht en de oren.

Wat is voetreflex massage

Voetreflex brengt balans en zorgt voor een goede doorbloeding van het lichaam.

Een goede doorbloeding speelt een belangrijke rol bijde opname van voedingstoffen en de afvoer van afvalstoffen in onze lichaamscellen, waardoor de kans op ziekten kan verminderen.

Tijdens het behandelen van reflexzônes vindt een reactie plaats in de corresponderende lichaamsdelen en organen.

De behandeling wordt ook preventief gebruikt om klachten te voorkomen en wordt ervaren als ontspanning voor lichaam en geest.

 

Voetreflex

Wat doet voetreflex massage

Effecten van voetreflexzonemassage
Voetreflexzonemassage kan verlichting geven bij onder andere de volgende klachten:
hoofdpijn en migraine
• spier en gewrichtsklachten
• spijsverteringsklachten
• stress en burn out
• vermoeidheid
• slaapstoornissen
• ademhalingsproblemen
• hormonale klachten
• vruchtbaarheidsproblemen

De positieve effecten van voetreflexzonetherapie kunnen zijn:
• ontspanning van lichaam en geest
• stressvermindering
• verhogen van de weerstand
• verlichting bij pijn
• Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd
• Afvalstoffen worden sneller afgevoerd
• klachten kunnen verminderen of verdwijnen
• verbeteren van de doorbloeding en lymfe-energie doorstroming

Toelichting op de effecten van voetreflexzonetherapie:

Voetreflexmassage en Stress
Iedereen kent het en iedereen heeft wel eens last van stress. Niet alleen omdat we het zo druk hebben maar eerder door mentale en psychische ‘druk op de ketel’. In de praktijk hebben wij steeds meer met stress te maken, zo’n 80% van alle ziektebeelden zijn stress gerelateerd. Voetreflexmassage is een uitermate effectieve behandelmethode die veel kan betekenen voor de gestreste mens met al zijn klachten.
Voetreflexmassage en Hoofdpijn
Vage-, strakke-, zeurende-, kloppende- en stekende hoofdpijn, hoofdpijn kent vele vormen en gradaties. De oorzaak kunnen er vele zijn en via het verkennen van de voeten krijgen we meer zicht op de mogelijke oorzaak waarmee de hoofdpijn verband kan houden. Het masseren van de zones van het hoofd kan bij hoofdpijn al snel verlichting geven.
Voetreflexmassage bij ontgiften en reinigen
Door ons lichaam goed te reinigen en ontgiften voelen wij ons fysiek vitaal. Bijvoorbeeld na langdurig medicijn gebruik, verkeerde voeding of alcoholgebruik en ziekte wordt het lichaam aangezet tot reiniging en wordt het ontgiftigings- en uitscheidingsvermogen van het lichaam geactiveerd door behandeling van urinewegen, nieren/blaas en het lymfesysteem.
Voetreflexmassage en spijsvertering
Een groot deel van onze energie halen wij uit onze voeding. De natuurgeneeswijze geeft aan dat de oorsprong van zo’n 80% van alle ziekten zetelt in de darmen. Een goed werkend spijsverteringssysteem is dan ook uitermate belangrijk.
Voetreflexmassage en hart en bloedvaten
‘Leven vanuit je hart’ wordt gekenmerkt door vreugde, enthousiasme, passie en vitaliteit. Het hart staat voor liefhebben, liefde voor zichzelf en liefde voor anderen. Klachten kunnen ontstaan door chronische overbelasting op gevoelsmatig terrein.
Voetreflexmassage en ademhaling en vitaliteit
Longen, bronchiën en luchtpijp vormen het ademhalingsstelsel. Voetreflexmassage kan genezend werken bij astma, bronchitis, COPD, hyperventilatie en allergieën.
Voetreflexmassage bij problemen aan de wervelkolom
Veel mensen hebben last van nek- en rugklachten, deze zijn typerend voor de moderne maatschappij. De hoge werkdruk, het hoge werktempo en het teveel in dezelfde houding vertoeven zijn hier o.a. debet aan, mede omdat het bewegingsapparaat en dus ook de wervelkolom, op beweging is ingesteld
Voetreflexmassage voor spieren en gewrichten
Ook de spieren en gewrichten zorgen voor een juiste lichaamshouding. Het zelfgenezend vermogen wordt aangezet bij aandoeningen zoals artrose, reumatoïde artritis, osteoporose, spierziekten, tenniselleboog / golferselleboog e.a.
Voetreflexmassage en hormonen
Het uiteindelijke doel van de hormonale organen is dat het lichaam zoveel mogelijk ‘in balans’ blijft. Via hormonen, chemische boodschappers die door hormoonklieren worden uitgescheiden, beïnvloedt het hormoonstelsel onder andere functies als groei, seksuele ontwikkeling, de zout- en bloedsuikerspiegel, reacties op stress, dag en nacht ritme.
Read more