Pakjira Original Thaise Massage

Lomi Lomi Massage

HAWAIIAANSE LOMI LOMI MASSAGE

Hoe ‘werkt’ Lomi Lomi?

Het woord Lomi Lomi betekent massage. Lomi Lomi is een unieke helende massage afkomstig van de mooie eilanden van Hawaii, waar het in het verleden alleen werd uitgevoerd door Kahuna (meesters in de Lomi Lomi). Om de waarde van Lomi Lomi te begrijpen helpt het om meer kennis te hebben van de Hawaiiaanse filosofie Huna, en op welke wijze Huna invloed heeft op ons leven en onze ‘genezing’.

Huna zoekt naar harmonie en liefde in alles en iedereen om ons heen. Maar hoe verhoudt Huna zich dan met massage, wat is de link?

Lomi Lomi wordt ook wel “loving hands massage” genoemd.

Door de vloeiende bewegingen en het afstemmen op het lichaam van je cliënt wordt het lichaam volledige gevoed zodat de ontvanger kan ontspannen en kan wegzakken in een diepe ontspanning. Dus terwijl de ‘techniek’ een belangrijk onderdeel is van de massage en de bijbehorende ‘genezing’ wordt de massage uitgevoerd met loving hands (onvoorwaardelijke liefde), de focus van de Lomi masseur ligt bij de ontvanger, de intentie is volledige aandacht en ontspanning met liefdevolle aandacht en een liefdevol hart.

Op deze wijze is het mogelijk dat de ontvanger oude patronen, overtuigingen, beperkingen en negatieve gedachten die zijn opgeslagen op celniveau volledig los kan laten. Vaak wordt er gedacht dat overtuigingen en negatieve gedachten en gevoelens worden opgeslagen in ons brein, dit is echter niet waar. Deze negatieve invloeden op ons lichaam worden opgeslagen in de cellen van ons lichaam.

De Hawaiianen kijken naar mensen, dieren en dingen uit de natuur in termen van energie stromingen. Het geloof van de Hawaiianen is dat een idee of overtuiging de energiestroom in het lichaam kan blokkeren. Lomi Lomi kan helpen om deze energieblokkade op te lossen waardoor de nieuwe energie weer vrij kan stromen door het lichaam. Zo is Lomi Lomi niet alleen een fysieke ervaring maar ook zeker een geestelijke ervaring. Lomi Lomi ‘geneest’ op mentaal, geestelijk en spiritueel niveau.

Wanneer mentale, geestelijke en spirituele harmonie ontbreekt geef je ziekte een kans om zich te ontwikkelen. Lomi Lomi vergemakkelijkt de weg naar harmonie.

Read more
Wat gebeurt er tijdens een Lomi Lomi massage?

Een Lomi Lomi massage begint met een moment van stilte tussen de gever en de ontvanger. De Lomi masseur legt zijn handen met zachte druk op de rug van de ontvanger waarna hij (in stilte) een Pule (gebed) zal opzeggen waarin gevraagd wordt voor begeleiding, hulp en ‘genezing’ tijdens de massage. De ontvanger wordt gevraagd om een intentie of wens uit te spreken. Lomi Lomi is een intuïtieve massage, in dat opzicht is er geen vaste vorm of volgorde tijdens de Lomi Lomi massage.

Read more

 

HAWAIIAANSE LOMI LOMI MASSAGE